Sledujte diskusiu o dôležitosti klimatickej výchovy v čase globálnych kríz

Zaujíma vás, prečo sa po roku (a práve počas konania klimatickej konferencie #COP27) opäť zaoberať témou klimatického vzdelávania a výchovy? Ako pomôcť ľuďom, ktorí už teraz trpia negatívnymi dosahmi klimatickej krízy? Ako pokračovať v rozhovoroch s mladými i tými najmladšími o téme zmeny klímy, a čo s tým má globálne vzdelávanie? A najmä: Prečo počúvať nielen rodičov, ale aj deti, venujúce sa klimatickému aktivizmu?

Pripojte sa v pondelok (14. novembra od 19:00 do 20:00) z pohodlia vašich domovov a pozrite si cez Facebook online diskusiu Ambrely v spolupráci s časopisom .týždeň s názvom ‘Prečo počúvať názory detí a mladých na klimatickú krízu. Dozviete sa viac o tom, čo sa snažil riešiť samit COP27 v Egypte; čo sa nám v EÚ a špeciálne na Slovensku podarilo či nepodarilo v oblasti riešenia dosahov zmeny klímy za uplynulý rok; a ako klimatické opatrenia ovplyvnila vojna na Ukrajine či energetická kríza. Pozrieme sa s hostkami tiež spoločne na to, ako ony svojimi projektmi globálneho vzdelávania a environmentálnej výchovy napomáhajú zmene k lepšiemu.

Na otázky moderátorky Boby Markovič Baluchovej budú odpovedať:

– Dana Mareková (Klimatická koalícia, European climate foundation);

– Ivana Poláčková (Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica);

– Zuza Fialová (Partners for Democratic Change Slovakia – PDCS);

– Lucia Szabová (Znepokojené matky, Klimatická koalícia).

Diskusia bude prenášaná live cez Facebook kanály: platformy Ambrela, časopisu .týždeň a ďalších partnerov. Aktívne sa možno do diskusie zapojiť otázkami cez aplikáciu slido použitím kódu: #KlimaVychova.

Platforma rozvojových organizácií – Ambrela (skrátene Ambrela) je strešnou organizáciou 29 prevažne mimovládnych organizácií na Slovensku, ktoré sa venujú rozvojovej spolupráci, humanitárnej pomoci, globálnemu vzdelávaniu, trvalo udržateľnému rozvoju – doma aj v zahraničí. Od jesene 2021 realizuje projekt ‘EduGlobe – cesta k implementácii Národnej stratégie globálneho vzdelávania’, ktorý je podporený z programu Active citizens fund – Slovakia a financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014–2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.

Diskusia je teda realizovaná vďaka podpore ACF – Slovakia a tiež zo zdrojov SR pod značkou SlovakAid – pri príležitosti Týždňa globálneho vzdelávania (#GEW2022). Vďaka za ilustračné fotografie patrí OZ Znepokojené matky. Viac info o hostkách pondelkovej diskusie, ako aj o ďalších aktivitách Ambrely nájdete tu: https://ambrela.org/podujatia/.

About Media about Development

Writing hope-based stories and reporting about global challenges, international development topics, community development projects (in Slovak, Czech and English language)
This entry was posted in activism, climate change, development education, global education, global problems, media, NGOs' work and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment