Na webinár o mediálnom zobrazovaní zraniteľných skupín obyvateľstva

Organizácia UNESCO si každoročne koncom októbra pripomína Týždeň mediálnej a informačnej gramotnosti (Media and information literacy week). Pri tejto príležitosti budú prebiehať po celom svete rôzne osvetové podujatia a interaktívne workshopy, týkajúce sa práve vedomého úsilia zabojovať proti dezinformáciámv online prostredí a propagovať zodpovedné správanie (vrátane etického zobrazovania ľudí, miest a situácií) v digitálnom priestore. 

Ruku k dielu pridávame aj my a na jeden takýto mediálny webinár s názvom ‘Ako eticky zobrazovať zraniteľné skupiny obyvateľstva v médiách / How to cover vulnerable people from local communities in the media’ v angličtine (v pondelok 30. októbra od 10:00 do 11:00 cez Zoom) – z oblasti globálnej rozvojovej žurnalistikya zodpovednej mediálnej produkcie – by sme chceli pozvať zástupcov a zástupkyne občianskych organizácií, ktoré priamo v teréne pracujú so zraniteľnými skupinami obyvateľstva. Účastníčkam a účastníkom webinára sa lektorka webinára Boba M. Baluchová (Ambrela.org, MediaAbout.Dev, DocUnion, MIT Te Pūkenga) pokúsi ukázať spôsoby, ako používať metódy hope-based communication, solution journalism a konkrétne etické kódexy zhotovovania obrazov a materiálov, aj ako sa vyhnúť manipulácii na sociálnych sieťachu tak citlivých tém, ako sú migrácia, utečenectvo či rodová ne/rovnosť v nízkopríjmových krajinách. Zároveň spoločne rozdiskutujeme, ako zhotovovať materiály pre médiá z vašich projektov a práce so zraniteľnými skupinami obyvateľstva. Vítaná bude aktívna účasť, otvorená diskusia a rozbor praktických ukážok z terénu priamo od samotných zúčastnených.

V prípade záujmu o účasť na webinári kontaktujte priamo Dr. Bobu M. Baluchovú e-mailom na: media@ambrela.org

About Media about Development

Writing hope-based stories and reporting about global challenges, international development topics, community development projects (in Slovak, Czech and English language)
This entry was posted in global education, media, migration, NGOs' work and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment